RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs raser videre

Sist oppdatert:
Alle de store børslokmotivene faller på børsen mandag, og bare tre av 428 selskaper endte dagen med positiv utvikling. Dagens fall er det største på to år.

En stadig fallende oljepris, svake makrotall fra USA og fall på de internasjonale børsene preger situasjonen her hjemme. I løpet av dagen har hovedindeksen på Oslo Børs rast med hele 3,04 prosent, til 349,43 poeng.

Ved 12.30-tiden lå indeksen sågar under 247 poeng.

Både Statoil og Norsk Hydro går ned, men henholdsvis 2,96 og 3,46 prosent. Statoil faller til tross for at investeringsbanken Lehman Brothers oppgraderer den norske oljekjempen.

Hydro måtte på sin side stenge olje- og gassproduksjonen på Oseberg C natt til mandag etter en gasslekkasje, og ifølge TDN finans resulterte det i et produksjonsbortfall på 35.000 fat.

Oljeprisen faller markant etter at Opec meldte om økt produksjon. Norwegian Oil Trading tror imidlertid vi vil se en ny prisrekord på olje i løpet av året, sannsynligvis i andre halvdel.

Frontlin, TGS-Nopec og PGS faller alle mellom fire og fem prosent, mens DnB NOR og Yara er ned rundt 2,5 prosent. Orkla slanker seg 3,08 prpsent, og Telenor er ned 1,31 prosent. Tandberg TV faller hele 5,8 prosent, mens Tandberg hadde en nedtur på 3,36 prosent.

Øverst på taperlisten ligger Kitt og Ementor, med fall på respektive 18,60 og 14,29 prosent. Sistnevnte selskap sendte mandag ut et resultatvarsel, med beskjed om at de venter et reaultst i første kvartal på mellom minus 75 og 90 millioner kroner.

Det ble også spekulert i om Ementor må deles opp som følge av dårlige resultater.

På vinnerlisten var det skralt, med bare tre selskaper i blått. Nutripharma topper, med en vekst på 4,05 prosent. Steen & strøm og Sparebanken Møre stiger med henholdsvis 1,65 og 0,79 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere