RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs tar sats mot ny rekord

Etter en bred oppgang tirsdag har Oslo Børs en ny toppnotering i sikte.

Det var bred oppgang på Oslo Børs tirsdag, og på høyt volum passerte hovedindeksen igjen 230 poeng. Dagen endte på 230,49 poeng, knappe 3 poeng under forrige ukes toppnotering på 233,24 poeng. Det ble i alt omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 4,2 milliarder kroner.

Så og si alle børsens tungvektere dro lasset. DnBNor og Telenor ledet an, med en oppgang på henholdsvis 2,7 og 1,4 prosent.

En av de få tungvekterne som endte dagen med en nedtur var Yara, som falt i takt med fortsatt fallende dollarpriser. Selskapet endte ned 2,2 prosent, til en sluttnotering på 77,25 kroner. -Yara er en av de blue chip-aksjene på Oslo Børs som er nærmest sitt fair- value target. Samtidig er selskapet dollarsensitivt og i lys av den svake dollaren er det enkelte som velger å selge aksjen, eventuelt shorte den. En tommelfingerregel er at resultatet til Yara svekkes med 15 prosent når dollaren faller ti prosent, sier en megler til TDN Finans.

Statoil og Frontline på sin side trosset både dollarfall og oljeprisfall, og steg med henholdsvis 1,66 prosent og 0,57 prosent.

Dagens vinner ble IT-selskapet Catch Communications som fortsatte oppgangen fra i går, og steg med 15 prosent til 20,70 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere