RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs tvinges til samarbeid

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Norden vil bli ett aksjemarked, enten Oslo Børs er med eller ikke, tror aksjesjef Jan Petter Sissener i ABN Alfred Berg. DnB Nor sier nei av egeninteresse, tror Sissener.

Mens DnB Nor nærmest kategorisk avviser en mulig sammenslåing av Oslo Børs med de andre nordiske børsene, tror en av finansbransjens grand old men at en børsfusjon er uunngåelig. Jan Petter Sissener i ABN Alfred Berg tror Norden vil bli ett aksjemarked, enten Oslo Børs er med eller ikke.

- For Oslo Børs står valget mellom å sette seg på rumpa og vente på å bli voldtatt, eller å gjøre noe selv. For Oslo Børs, som er veldig avhengig av utenlandske investorer for å holde omsetningen oppe, er det mye farligere å stå utenfor enn innenfor. Det er ingen andre børser enn Oslo Børs som er så avhengig av utenlandske investorer, sier Sissener til Dagens Næringsliv.

Diskusjonen om en mulig fusjon av Oslo Børs med de andre nordiske børsene, blusset opp igjen mandag, etter at det ble kjent at Københavnsbørsen vurderer en sammenslåing med den finsk-svenske børsen.

DnB Nor, som er den største eieren av Oslo Børs, gikk i går ut og nærmest kategorisk avviste en mulig nordisk stor-børs. Jan Petter Sissener tror det er et uttrykk for konkurransefrykt.

- De driver i dag blant annet clearing- og depotfunksjon for utlendinger, som de tjener svært gode penger på og ønsker kanskje ikke større konkurranse, sier Sissener.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere