RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo krabbet seg i pluss

Sist oppdatert:
Etter en svak start på dagen, krabbet Oslo Børs over på plussiden i ettermiddag. Oljeaksjene var i støtet.

En relativt kraftig økning i oljeprisen utover mandagen, bidro til å løfte Oslo Børs fra minus til pluss. Etter fire strake dager med fall, korrigerte oljeprisen opp, og ble mandag ettermiddag handlet for 40,30 dollar fatet.

Oljeprisen bidro til å sende oljeaksjene oppover. Både Hydro og Statoil steg mandag. Statoil endte dagen på 90,50 kroner, opp 0,5 prosent fra fredag. Hydro steg med 1,16 prosent, til 481 kroner.

I tillegg til økende oljepris, steg Hydro på nyheten om at selskapet planlegger å bygge en av verdens største aluminiumsverk i Qatar. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Qatar Petroleum, og har en investeringsramme på 20 milliarder kroner. 10 av disse milliardene skal Hydro stå for.

Frontline var også blant tungvekterne som bidro til økning på børsen i dag. Selskapet endte dagen opp 3,67 prosent, til 353,50 kroner.

Oljeselskapet Altinex fikk ikke dratt nytte av oljeprisoppgangen. Dagens tildeling av forhåndsdefinerte områder gav ingenting til Alinex, og selskapet falt som en sten. Dagen endte med en nedgang på nesten 9 prosent, til en ny sluttnotering på 0,31 kroner.

Etter en omsetning på 3,5 milliarder kroner, endte hovedindeksen mandag på 228,39 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere