RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OVDS godtar svindel-dommen

Sist oppdatert:
OVDS anker ikke svindel-dommen mot selskapet. Tre styremedlemmer sa fredag takk for seg, mens økonomidirektør Terje Ruud ble konstituert som toppsjef etter Tor J. Strand.

Fredagens styremøte setter et foreløpig punktum for det interne oppgjøret etter at OVDS og enkelte ansatte ble funnet skyldige i å ha svindlet staten for millioner. Før styremøtet tok til, stilte tre av styremedlemmene, Pål Krüger, Tor Fagertun og Magne Schille, sine plasser til disposisjon.

I en uttalelse fra styret i etterkant av møtet, legger OVDS-toppene seg fullstendig flate og ber Statens Vegvesen om en uforbeholden unnskyldning.

– Dette er allerede gjort muntlig i møte med vegdirektør Olav Søfteland, men vil også bli gjort formelt i et eget brev fra OVDS ASA, sier styreleder Ole Fredrik Hienn.

- Vi er videre av den oppfatning at det så raskt som mulig er viktig å komme til enighet med Statens Vegvesen om alle andre eventuelle uavklarte erstatningsrettslige forhold, fortsetter han.

OVDS-styret vil nå rette full fokus mot å gjenopprette tilliten til selskapet. Styreleder Hienn mener en videre rettstvist mot selskapets viktigste oppdragsgivere, Statens Vegvesen og Nordland fylkeskommune, vil skade omdømmet ytterligere, og OVDS har derfor bestemt seg for ikke å anke dommen fra Salten tingrett.

- Styrets vurdering er at vi ikke finner det riktig å anke dommen, hverken straffedelen eller erstatningsdelen. Videre behandling av straffesaken vil gi klart negative omdømmemessige konsekvenser for selskapet, sier Hienn.

Salten tingrett ila OVDS en bot på seks millioner kroner. I tillegg skal 60 millioner støttekroner pluss renter betales tilbake til staten.

Fem tidligere og nåværende OVDS-topper ble samtidig idømt fengselsstraffer på mellom ni måneder og tre og et halvt år. De to som fortsatt jobber i selskapet, har varslet at de vil anke dommen. Styret valgte fredag å fristille begge fra jobben i OVDS.

Styret har samtidig utpekt økonomidirektør Terje Ruud til midlertidig toppsjef i selskapet etter Tor J. Strand, som trakk seg torsdag. Ruud kom til OVDS først i oktober 2003, og skal ikke ha hatt noen befatning med svindelsaken.

- Arbeidet med å finne ny administrerende direktør til OVDS ASA vil bli startet umiddelbart, opplyser Ole Fredrik Hienn.

OVDS har engasjert revisjonsselskapet Price Waterhouse Coopers til å foreta en fullstendig gjennomgang av selskapets internkontrollsystemer. Konklusjonen skal behandles i et styremøte i oktober.

Vegdirektør Olav Søfteland er ikke sikker på om endringene i OVDS´ styre og ledelse er nok for å gjenopprette tilliten til selskapet. Vegvesenet vurderer også å anke størrelsen på erstatningsbeløpet, melder NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere