RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 17 millioner i etterlønn

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Eivind Reitens gullavtale med Norsk Hydro sikrer fremtiden.

Hydrosjef Eivind Reiten fratrer sin stilling som konsernsjef fra og med 30. mars, melder Hydro i en pressemelding. I avtalen ligger tre års etterlønn for Reiten.

Summen tilsvarer den nette sum av over 17 millioner kroner.

Høy lønn
Reiten var blant de aller best betalte lederne i 2007 med samlede godgjørelser - lønn og opsjonsgevinster - på vel 27 millioner kroner.

Etter at han nå har trukket seg som leder vil han fremdeles være en av Norges best betalte med sin gullkantete etterlønnsavtale. Reitens årslønn, uten opsjoner og bonuser var i 2007 på over 5,8 millioner kroner. Det er denne summen som er utgangspunktet for etterlønnavtalen.

- Går frivillig
Reiten har orientert styret om at han ønsker å tre tilbake etter nesten åtte år som leder av selskapet.

- Eivind Reiten har valgt å gå av som konsernsjef, sier informasjonssjef Halvord Molland, assiterende direktør for kommunikasjon i Norsk Hydro til Nettavisen.

Hydro avholdt en pressekonferanse i forbindelse med det forestående skiftet av konsernsjef, klokken 10.

- Krever mye av familien

Der fortalte Reiten selv hvorfor han er klar for å fratre sin stilling.

- Jeg har sett på helt siden jeg tok over denne jobben at sju eller åtte år i en slik stilling representerer en riktig tidsperiode i en så krevende stilling. Nå var jeg i høst i den situasjon at jeg vurderte å trekke meg tilbake, og sa samtidig til styret at jeg var innstilt på å lede selskapet til min etterfølger var funnet, sier Eivind Reiten på pressekonferansen.

Valget om å trekke seg innrømmer han også at er tatt av hensyn til familien.

- Det å sitte på toppen i et så stort og viktig firma krever også mye av familien. Da måtte det være en tidsbegrensing for hvor lenge Hydro skulle ha forkjørsrett i ett og alt, innrømmer Reiten.

Hva Reiten nå vil foreta seg videre er usikkert, men i valget av sin etterfølger taler han derimot i klartekst.

- Jeg er veldig glad for at styret i Hydro har valgt kandidaten som også jeg mente at var rett mann for å overta stafettpinnen, sier Reiten om Brandtzæg.

Les mer her: Derfor trekker han seg

Lang historikk
Eivind Reiten har hatt tittel konsernsjef i Norsk Hydro siden 2001.

Reiten har tidligere hatt en rekke politiske verv, blant annet olje- og energiminister, fiskeriminister og statssekretær i Finansdepartementet.

Som konsernsjef i Hydro har han delt selskapet i tre. Det som tidligere var gjødseldivisjonen er nå det selvstendige selskapet Yara, den tidligere olje- og gassdivisjonen ble solgt til StatoilHydro, mens hovedvirksomheten i Hydro nå er aluminiumsproduksjon.

Reiten var fra 1. til 4. oktober 2007 styreleder for oljeselskapet StatoilHydro. Han gikk av etter mistanker om at Hydros olje- og gassdivisjon hadde vært involvert i korrupsjon, uten å varsle Statoil om dette, på tross av Statoils oppkjøp av Hydros avdeling.

Les flere Økonominyheter på Nettavisen Økonomi

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere