RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overrasket over KPMG-dom

Adm. direktør Per Hanstad i Den norske Revisorforening er overrasket over giganterstatningen fra KPMG i Finance Credit-saken.

- Dommen er overraskende. Det er det ikke tvil om, sier Hanstad til TV 2 Nettavisen, etter at KPMG i dag ble dømt til å betale 657 millioner kroner, pluss renter og saksomkostninger, til konkursboet etter Finance Credit, etter det retten mener er slett revisorarbeid i forkant av kollapsen i selskapet.

Hanstad reagerer på beløpets størrelse. - Det står ikke i proporsjon til hva revisor gjør, mener han.

De siste årene har det både i Norge og internasjonalt vært økende fokus på revisors rolle i forhold til regnskapsjuks. Det mest kjente er Arthur Andersens revisjon av skandaleselskapet Enron. Dette endte med at Arthur Andersen, som var i verdenstoppen blant revisjonsselskaper, ble nedlagt.

- Generelt blåser det en vind i retning av at man er mer kritisk mot revisor, sier advokat Kåre I. Moljord, som representerer KPMG.

Hanstad i Revisorforeningen peker på at dette nå diskuteres i EU, hvor en del nå er bekymret for at for store erstatningssummer kan gjøre at bare et fåtall revisjonsgiganter kan påta seg større oppdrag, noe som kan svekke konkurransen.

Hanstad peker også på at ansvarsforsikring for revisorer er blitt vesentlig dyrere på grunn av trenden mot store erstatningssummer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere