RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Foto Knut Fjeldstad / SCANPIX

Overskuddet øker i Storebrand

Sist oppdatert:
Børsoppturen gjør at pilene peker oppover for Storebrand-sjef Idar Kreutzer. I tredje kvartal endte overskuddet på en kvart milliard.

Storebrand har tjent inn over 600 millioner kroner så langt i år. 232 av disse millionene strømmet inn i tredje kvartal. I løpet av de første ni månedene i fjor, tapte selskapet svimlende 1,7 milliarder kroner.

Overskuddet i tredje kvartal er nesten 50 millioner kroner bedre enn det analytikerne på forhånd hadde spådd.

Oppturen på verdens børser er hovedgrunnen til at det nå går riktig vei for den norske finanskjempen. Økt salg av pensjons- og spareprodukter bidrar også til framgangen, og det samme gjør bedriftens streben etter å kutte kostnadene.

Sjefen sjøl er fornøyd.

- Det arbeides godt i Storebrand, og resultatutviklingen er tilfredsstillende, sier konsernsjef Idar Kreutzer

Kreutzer varsler en tung satsing på pensjon og sparing i tida framover.

- Vi konsentrerer virksomheten om pensjon og langsiktig sparing, og står meget godt rustet til å møte den forventede veksten i foretakspensjon og privat sparing i Norge, sier han.

Storebrand omsatte for 7,6 milliarder kroner i perioden juli - september. Det er nesten 2 milliarder mer enn i samme periode i fjor. Premieinntektene fra ulike forsikringsordninger har økt kraftig det siste året, mens renteinntektene har falt med over 30 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere