RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Overtar mange av Sterlings ruter

Sist oppdatert:
- Vi begynte å planlegge dette først klokken 03.00 i natt, sier Bjørn Kjos.

Norwegian innkalte onsdag til en pressekonferanse i Danmark i forbindelse med at de etablerer base på Københavns lufthavn – Kastrup.

Tilstede fra Norwegian er selskapets gründer og administrerende direktør Bjørn Kjos samt kommersiell direktør Daniel Skjeldam.

- Begynte klokken 03
Til dansk TV 2 sier Kjos at konkursen kom overraskende på Norwegian, og at selskapet først klokken 03 begynte å planlegge den nye satsingen i Danmark.

- Klokken 01.55 i natt var vi sikre på at Sterling kom til å få nye eiere og at alt kom til å ordne seg. Så klokken to fikk vi beskjed om konkursen, sier Kjos.

- Norwegian beklager at Sterling er konkurs og føler med de mange ansatte og passasjerer som er berørt av denne. Sterling har hatt en viktig rolle i lavprismarkedet ut fra København og vi ønsker å bidra videre. Norwegian blir nå den nye lavprisaktøren ut fra Danmark, sier adm. direktør Bjørn Kjos i en pressemelding onsdag ettermiddag.

- Vårt sterke resultat for 3. kvartal viser at vår forretningsmodell er bærekraftig også i tøffe tider, og med en egenkapital på over en milliard norske kroner er vi godt rustet for en økning i Danmark, sier Kjos.

- Vi har ikke kommet til Danmark for å tape penger, og vi skal sørge for at det blir billig for danskene å fly også i fremtiden, sier Kjos.

Overtar ikke ansatte
Det er ingen automatikk i at Norwegian overtar alle ansatte i Sterling, verken piloter, bakkepersonell eller andre ansatte. Allikevel ser fremtiden positiv ut.

- Vi kommer til å starte fra bunnen av, men vi kommer til å trenge rundt 300 nye medarbeidere. Det er mange flinke medarbeidere fra Sterling som er velkomne til å søke på disse jobbene, sier Kjos.

- Norwegian kjøper Sterling
Nettstedet Business.dk meldte onsdag formiddag at Norwegian skal ha inngått en kjøpsavtale mellom de to selskapene, men det ble raskt avvist av pressetalskvinne i Norwegian, Anne Grete Ellingsen.

- Det er meg bekjent ikke riktig at vi skal overta noe konkursbo. Flyene til Sterling er sikkert ført tilbake til leasingselskapet, sa Ellingsen til NA24 .

Nye ruter fra Stockholm
Norwegian oppretter nye ruter fra Stockholm fra 3. november. Dette er ruter som Sterling tidligere har fløyet.

– Vi har jobbet hardt i morgentimene og utover ettermiddagen for å se på hvilke muligheter vi har til å starte opp rutene på nytt. Norwegian jobber nå med en varig løsning for å hjelpe våre egne passasjerer samt Sterlings passasjerer i tiden framover, sier adm. direktør Bjørn Kjos.

Dette gjelder følgende ruter:

Stockholm-Alicante – Mandag og fredag

Stockholm-København – Fire daglige flygninger

Stockholm-Malaga – Tirsdag og lørdag

Stockholm-Las Palmas - Torsdag

Stockholm-Nice – Torsdag og søndag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere