RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Rune Brynhilsen
Rune Brynhilsen

P4 straffes på børsen

Sist oppdatert:
Lønnsomheten i P4 er halvert, og Oslo Børs straffer P4-aksjen med en nedgang på nesten 5 prosent.

P4 fikk et resultat på 8,3 millioner kroner før skatt i andre kvartal 2003, mot 15,5 millioner kroner i tilsvarende periode i 2002. Det er mye dårligere enn ventet.

- Det har vært et forferdelig halvår både for ledelse, aksjonærer og ikke minst de ansatte, sa administrerende direktør Rune Brynhildsen på en presentasjon fredag morgen.

Dyr konsesjonskamp
Driftsresultatet ble 7,9 millioner kroner, mens driftsinntektene utgjorde 57,8 millioner kroner i perioden. Det er dårligere enn hva analytikere og selskapet selv hadde regnet med. Brynhildsen forklarte det svake resultatet med usikkerheten som har vært rundt konsesjonsspørsmålet.

P4 har til sammen brukt 3,2 millioner kroner på konsesjonsprosessen det siste halvåret. 1,3 millioner kom i andre kvartal.

- Vi er fornøyd med resultatet tross alt. Fokuset har helt klart vært på interne forhold den siste tiden. Men nå er jobben gjort. Vi kan legge det vonde bak oss og se fremover, sa Brynhildsen.

Usikre annonsører
Salgsinntektene til radiokanalen endte på 103,5 millioner kroner i første halvår. Det er 6,1 millioner kroner svakere enn i fjor. Økonomidirektør Pål Falck-Pedersen innrømmet glatt at det hadde sammenheng med den interne uroen og annonsørenes usikkerhet.

- Det kan ikke tilskrives annonsemarkedet som sådan, sa Falck-Pedersen under presentasjonen.

P4 har i mange år vært en av Nord-Europas mest lønnsomme mediebedrifter. Tidligere har kanalen kunnet vise til driftsmarginer på nesten 40 prosent. I første halvår endte marginen på beskjedne 8,3 prosent. Det er 9,3 prosentpoeng dårligere enn fjoråret og et av de svakeste resultatene kanalen har hatt.

Verken Brynhildsen eller Falck-Pedersen var imidlertid så opptatt av det foregående halvåret. Nå ønsker de å se fremover og styrke seg frem mot konkurransen fra Kanal4 etter nyttår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere