RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Pan Fish klatrer fra bunnen

Sist oppdatert:
Det kriserammede Pan Fish-konsernet har passert det absolutte bunnivået. Nå kan klatringen mot normale tilstander starte, mener konsernsjef Atle Eide.

Tirsdag ga generalforsamlingen i Pan Fish næring til en hardt prøvet organisasjon ved å ansette tre nye sjefer innenfor økonomi, handel og teknologi. De tre er Trine Sæther Romuld, Therese Log Bergjord og Cato Lyngøy.

Ny refinansiering
På en ekstraordinær generalforsamling 19. august skal en ny refinansieringsplan for selskapet vedtas, en av mange i rekken av forsøk på å få Pan Fish-skuta på rett kjøl igjen.

Styret i Pan Fish har allerede godkjent en handlingsplan som går ut på at banksyndikatet som eier Pan Fish konverterer 500 millioner kroner fra bankgjeld til aksjer og et ansvarlig lån.

Det betyr at bankene avskriver en ny halv milliard av den enorme gjelda til Pan Fish, som da vil stå igjen med en rentebærende gjeld på 1,7 milliarder kroner. Pan Fish har hatt et negativt resultat før skatt i 2002 og 2003 på til sammen 4,5 milliarder kroner.

Emisjon til 2 øre
I tillegg til bortfallet av 500 millioner kroner i gjeld, skal det gjennomføres en ny emisjon på 250 millioner kroner, hvorav bankene har garantert for 100. Emisjonskursen er satt til 2 øre. Etterpå skal det gjennomføres en økning av pålydende fra 2 øre til 2 kroner, gjennom en sammenslåing av selskapets aksjer i forholdet 100:1.

Konsernsjef Atle Eide, som ble hyret inn som ryddegutt av bankene da alt så helt håpløst ut, er optimist etter at refinansieringsplanen nå er på plass. –Vi har planer om å bringe vår samlede produksjon tilbake til tidligere nivåer mellom 80.000 og 90.000 tonn rund vekt i løpet av de kommende årene, sier Atle Eide.

Han mener det nå er lagt et solid forretningsmessig fundament for den videre utviklingen av konsernet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere