RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Pan Fish refinansierer

Sist oppdatert:
DnB NOR og Nordea vil konvertere gjeld til aksjer i oppdrettsselskapet Pan Fish, for å gi selskapet er mer solid fundament.

Pan Fish har i samarbeid med DnB NOR og Nordea kommet til enighet om et forslag til refinansiering hvor de to bankene vil konvertere 500 millioner kroner av selskapets gjeld til egenkapital forutsatt at selskapet gjennomfører en emisjon på 200 millioner kroner, ifølge en børsmelding.

- Refinansieringen vil gjøre Pan Fish til et uavhengig, offensivt og fokusert oppdrettsselskap med en solid balanse. Egenkapitalen vil etter emisjonen og konvertering av gjeld være i området 35 prosent, med null i goodwill og svært lave konsesjonsverdier, heter det i meldingen.

- Etter to års målrettet strategisk, finansiell og operativ omstilling gjennomfører Pan Fish nå selskapets avgjørende refinansiering. Gjennom en langsiktig finansiering som står i forhold til selskapets ambisjonsnivå, får Pan Fish endelig en finansiell situasjon som gjør at vi kan konkurrere og akselerere gjenoppbyggingen av selskapet som en ledende global leverandør av atlantisk kvalitetslaks, sier konsernsjef Atle Eide i Pan Fish.

- Med styrkingen av kapitalstrukturen vil selskapet få finansiell plattform til kunne tåle relativt lave laksepriser gjennom oppbyggingsfasen og likevel nå de ambisiøse produksjonskostnadsmålene som er satt, sier han videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere