RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Påskegodt på USA-børsen

Irak lurer i bakgrunnen, men pengeflytterne på Wall Street tror på gode resultater for første kvartal. Dermed steg børsen mandag.

USA-børsene var stengt langfredag, og mange fryktet økt politisk ustabilitet og terrorangrep i påskehelgen.

Men de dystre spådommene slo ikke til.

Ledet an av Exxon Mobil som lever godt på økt etterspørsel etter brensel og Wal-Mart som meldte om overraskende godt salg i påsken, svingte indeksene seg oppover.

Dow Jones steg 0,70 prosent til 10515,56 poeng. Teknotunge Nasdaq økte med 0,61 prosent til 2065,48 poeng, mens den brede S&P-indeksen la på seg 0,52 prosent og landet på 1145,22 poeng.

Årsaken til oppgangen er høye forventninger knyttet til 1. kvartals-resultatene. Store selskaper som Intel, Merrill Lynch og Citigroup vil komme med sine rapporter denne uken.

Enkelte analytikere spår en økning på 20 prosent i forhold til i fjor.

- Spenningen nå handler om hva bedriftene har å si om fremtiden - om de venter vekst også resten av året, sier Sarat Sethi i Douglas C. Lane & Associates til CNN Money.

Irak-spøkelset lurer i bakgrunnen, men investorene er lettet over at den skjøre våpenhvilen med den sunni-muslimske geriljaen i Falluja har holdt så langt. Mandag var det forholdsvis rolig i byen der det er blitt drept hundrevis av mennesker i kamper på bakken og angrep fra lufta den siste uken

- Det er frykt for Irak i markedet. Men folk tror at det til slutt vil bli orden i sakene, sier Todd Leone i S.G. Cowen til Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere