RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Passasjerene får egen butler

Lavprisselskapene går nye veier for å kapre kunder. Svenske Malmö Aviation lokker med egen butlerservice, hvor du får hjemmet ditt rengjort mens du er ute og reiser.

Fantasien synes ingen ende ta når det kommer til flyselskapenes forsøk i å kapre markedsandeler. Flere lavprisselskap gir bort flybilletter gratis i førjulstiden, men få slår Malmö Aviation som lokker med egen butlertjeneste til passasjerene.

Fra og med i dag kan du, riktignok mot betaling, få bilen vasket og hjemkjørt, boligen rengjort, klærne vasket eller renset samtidig som matvarene blir handlet inn, skriver Dagens Industri.

Flyselskapet, som tidligere var eid av Braathens, har knyttet til seg serviceselskapet James for å tilby kundene ekstraservicen.

Det er den økte konkurranse i det skandinaviske markedet som har sørget for prisfall og oppfinnsomme tiltak. På strekninger der flere flyselskap kjemper om kundene, har prisene blitt presset ettertrykkelig ned.

På ruten mellom Oslo og Stockholm operer de fleste med priser fra 300 kroner. Ifølge eksperter må selskapene ha inn minst 500 kroner for i det hele tatt å tjene penger.

- Det kreves at selskapene tar minst 500 kroner for en enkelbillett, og at flyene er rimelig fulle for at selskapene skal klare å gå i pluss på de her strekningene, sier generalsekretær i Svenskt Flyg, Harald Rosén, til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere