RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Peker ut Tromsdal alene

Sist oppdatert:
Økokrim dropper tiltalen mot Jan Erik Olsen (bildet). Dermed står finansakrobaten Christer Tromsdal alene om å svare for anklagene om aksjejuks i ABI-saken. - Rent taktikeri, sier Tromsdal.

Den tidligere daglige lederen for Nord-Trøndelag Assuranse (NTA), Jan Erik Olsen, slipper å møte på tiltalebenken når den utsatte rettssaken begynner i Oslo tingrett 6.januar 2004.

Olsen var, sammen med Tromsdal, tiltalt for å ha spredt uriktige eller villedende opplysninger for å påvirke prisen på aksjer i det fallerte barberhøvelselskapet Ruud & Rye.

Tiltalen har en strafferamme på inntil fire års fengsel.

Flere forklaringer

Nylig ble tiltalen mot Olsen henlagt fordi Økokrim ikke lenger er sikre på om man kan bevise at Olsen har utvist nødvendig skyld i forhold til den påståtte aksjemanipulasjonen.

- I løpet av høsten har vi fått inn flere forklaringer, både fra vitner og tiltalte, som betyr at vi ikke lenger klarer å bevise tiltaltes skyld. Etter en samlet vurdering henlegger vi derfor tiltalen etter bevisets stilling, sier politiadvokat i Økokrim, Geir Kavli, til TV 2 Nettavisen.

Tiltalen mot Christer Tromsdal, som også gjelder underslag på 16 millioner kroner, står imidlertid fast. Finansmannen må møte i Oslo tingrett 6. januar 2004.

- Økokrim har ikke løftet en ringperm eller gjort ett nytt avhør i denne saken på lang tid. Jeg ser det derfor som rent taktikeri at de nå har frafalt en av tiltalene. Økokrim skal få store problemer med å bevise innholdet i tiltalen mot meg. Denne saken har kostet meg store ressurser og jeg begynner å bli ganske lei, sier Christer Tromsdal til TV 2 Nettavisen.

Syndebukk

- I hele dette persongalleriet rundt Ruud & Rye er det nå bare en mann, nemlig Christer Tromsdal, som nå er singlet ut som syndebukk. Det reagerer vi sterkt på. Så uryddig som dette bildet tross alt er, blir det galt å rette alt skyts mot Tromsdal, sier Tromsdals forsvarer, Wikborg Rein-advokat Brynjar Østgård, til TV 2 Nettavisen.

- Tromsdal har bygget på opplysninger han har fått fra selskapet Ruud & Rye, og disse opplysningene har han stolt på. Skulle man finne bevis for at Tromsdal har forgått seg her, er det også andre som har litt å svare for, sier advokat Østgård.

Nekter underslag

De tidligere ABI-partnerne Terje Lien og Christer Tromsdal er sammen tiltalt for underslag på 16 millioner kroner. Økokrim hevder de to tok ut 16 millioner kroner fra kassen i Aker Brygge Invest (ABI) uten noen form for motytelse.

Tromsdal har framholdt med styrke at dette tiltalepunktet dreier seg om en regnskapsteknisk sak som er meget vanlig i norske bedrifter og at ingen penger har forsvunnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere