RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Unilever)

Pensjon sikres av giftdumping

Sist oppdatert:
Deler av Oslo kommunes pensjonspenger er investert i selskapet Unilever, som nå anklages for giftdumping i India. Kommunal landspensjonskasse har satt selskapet på sin etiske svarteliste.

Det skriver Dagsavisen.

Kvikksølvdumping
Det er Oslo Pensjonsforsikring (OPF) som er ansvarlig for investeringene. Næringsmiddelgiganten Unilever nekter å rydde opp etter seg etter å ha dumpet giftig og kvikksølvholdig avfall ved en fabrikk i India.

Selskapet har fått kraftig kritikk for saken, og blant andre Kommunal landspensjonskasses (KLP) har satt Unilever på sin liste over selskaper man ikke vil investere i.

Via Oslo kommunes pensjonskasse har deler av de 30 millionene som skal sikre alderdommen til de kommunansatte blitt investert i fond som sitter på Unilever-aksjer.

Følger staten
Finansbyråd André Støylen (H) avviser kritikken, og sier OPF følger de retningslinjer for investeringer som Finansdepartementet har utarbeidet for Petroleumsfondet.

- Det er flott at KLP setter søkelyset på etiske investeringer. Men kommunen er ikke knyttet til dem. Vi har bare en pensjonsforsikring som bruker KLPs tjenester i forretningsøyemed. Det hadde naturligvis vært mulig å vedta KLPs vurderinger, men jeg føler meg mer komfortabel med å følge statens linje, sier Støylen til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere