RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pensjons-gave til storbedriftene

Sist oppdatert:
Forslaget til pensjonsreform kan bety en kjempegevinst for de største bedriftene i dette landet. Folketrygden blir sittende med ekstraregningen.

Store norske bedrifter med mange høytlønte får trolig lavere pensjonskostnader dersom den foreslåtte pensjonsreformen blir gjennomført. De høytlønte får nemlig mer pensjon av Folketrygden i forslaget som ligger på bordet, skriver Dagens Næringsliv.

- For bedrifter med tjenestepensjonsordninger kan økt offentlig pensjon bety lavere pensjonskostnader, sier ekspedisjonssjef Bjørn Halvorsen i Finansdepartementet, som samtidig presiserer at det ikke foreligger detaljerte beregninger på effekten for storbedriftene.

Forslaget fra pensjonskommisjonen framstår dermed som en gavepakke til de store. Dersom Folketrygden øker utbetalingene til de høytlønte, krymper regningen til storbedriftene slik tilleggspensjonene er utformet.

Norsk Hydro er blant selskapene som kan oppnå store besparelser. Selskapet dekker inntil 65 prosent av lønnen for de ansatte når de går av med pensjon. Folketrygden dekker brorparten, og Hydro betaler mellomlegget. Økes bidraget fra Folketrygden, blir størrelsen på mellomlegget mindre.

- Totalen vil ikke øke for den enkelte, nei, sier informasjonsdirektør Tor Steinum i Hydro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere