RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pensjonsgeneralen avviste egotripp

(Foto: Bård Ove Molberg, TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sigbjørn Johnsen avviste påstander om at pensjonskommisjonen bare meler sin egen pensjons-kake da han svarte på spørsmål om pensjonsreformen mandag. Les svarene hans her.

Pensjonskommisjonens leder Sigbjørn Johnsen er en populær mann for tida. Mandag stilte han opp på nettreff på kommisjonens egen side, www.pensjonsreform.no, og spørsmålene strømmet inn.

- Ingen egotripp

En av nett-brukerne mente at pensjonskomiteen har laget et opplegg er skreddersydd for dem selv.

"Det er typisk at en fylkesmann som sannsynligvis har en behagelig og lite stressende jobb og hans likesinnede i komiteen legger opp til et system som passer dem, " skriver innsenderen Tor Omland, som ville vite hva pensjonskommisjonen vil gjøre for å få arbeidstagere som er presset ut av arbeidslivet i høy alder i jobb igjen.

I sitt svar nekter Sigbjørn Johnsen for at opplegget er skreddersydd for politikere i sin beste alder.

"Ingen i kommisjonen har skjelet til egen situasjon når det gjelder de forslag som er lagt frem. Det kan godt hende at det å være fylkesmann eller statsråd ikke er tungt arbeid fysisk sett. Men jeg kan forsikre deg om at det har vært og nok vil bli lange dager og mange helger som " går med" i arbeids medfør", skriver Johnsen, som samtidig etterlyser et nasjonalt program for eldre arbeidstakere i regi av myndigheter, fagbevegelse og arbeidsgivere for å ta bedre vare på de eldste i arbeidsstokken.

Avviser lik pensjon til alle

En annen innsender ville vite hvorfor Johnsen & co. ikke foreslår lik pensjon til alle i stedet for et finurlig system bygd på opptjeningsår, avgangsalder og gjennomsnittsinntekt.

Sigbjørn Johnsen viser til at en slik modell er drøftet av kommisjonen, men at flertallet forkastet ideen.

"I begrunnelsen for hvorfor en ikke anbefaler dette, peker kommisjonen bl.a. på at en slik løsning vil innebære at innbetalingene til pensjonssystemet i hovedsak vil framstå som vanlig skatt, slik at en ikke får den positive effekten på arbeidstilbudet som vil kunne følge av kommisjonens forslag. En flat pensjon til alle vil også kunne gi større forskjeller mellom de som har tjenestepensjon og de som ikke har det, " skriver han.

For å lese de øvrige svarene fra pensjonskommisjonens leder kan du lese på pensjonsreformens hjemmesider ved å klikke her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere