RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petrojack ble storvinner

Oljerigg-selskapet Petrojack ble den store vinneren på en ellers rød dag på Oslo Børs.

Aksjekursen til Petrojack skjøt til himmels etter at Awilco torsdag morgen la inn et bud på selskapet. Ved børsslutt var selskapet opp 26,87 prosent til en sluttkurs på 17 kroner. De hadde en omsetning i løpet av dagen på 333 millioner kroner.

Børsferskingen Via Travel hadde også en svært god dag, og endte opp 11,23 prosent. Aksjen havnet på 31,70. DnB NOR Markets plasserte plassert torsdag selskapet på listen over anbefalte aksjer og forventer at aksjen skal stige opp til rundt 50 kroner.

Hovedindeksen falt med 0,9 prosent og havnet på 301,41 poeng. Papirverdier for rundt 500 millioner forsvant med andre ord. Fallet var særlig stort i løpet av de siste minuttene. Mye av årsaken til fallet må oljeprisen ta på seg. Tungvekterne Statoil og Norsk Hydro falt på synkende oljepris, men nordsjøoljen ligger fortsatt så vidt over 60 dollar per fat.

Omsetningen på børsen var torsdag noe ned i forhold til onsdag. Det ble kjøpt og solgt aksjer for drøye 3,8 milliarder kroner.

Til tross for at Ryanair-ledelsen mente at Norwegian Air Shuttle ville gå konkurs, steg torsdag aksjen i selskapet med 5,06 prosent.

Tandberg Data havnet som dagens store taper og var ned 5,36 prosent ved børsslutt. Mye av denne nedgangen skyldes trolig gevinstsikring etter gårsdagens store opptur der selskapet annonserte et svært verdifullt samarbeid.

Utover Tandberg Data var selskaper knyttet til oljesektoren i dag de største taperne

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere