RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PGS og olje senker børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs står nok en dag i rødt, på grunn av fallende oljepris og Jens Ulltveit-Moes salg i seismikkselskapet PGS.

De siste to dagene har prisen på Nordsjø-olje falt dramatisk, fra rundt 45 til 40 dollar. Prisraset trekker ned oljegigantene på Oslo Børs. Statoil faller mest, med 1,91 prosent. Siden månedsskiftet har Statoil falt fra 97 kroner til 90 kroner. Norsk Hydro er ned med 1,35 prosent.

I en pressemelding fredag opplyser Olje- og energidepartementet at de venter å motta en plan for utbygging og drift på syv nye utbyggingsprosjekter på norsk sokkel. Denne skal komme i løpet av det neste halve året, og omfatte utvinning av 250 millioner fat olje og 40 milliarder standard kubikkmeter gass. Investeringene kan ende på rundt 25 milliarder kroner.

Jens Ulltveit-Moes investeringen i seismikkselskapet PGS har gitt god avkastning den siste tiden. Etter knalltall for tredje kvartal, spratt selskapet til værs. Fredag velger Ulltveit-Moe å ta ut fortjenesten, og selger 900.000 aksjer. Etter salget sitter investoren igjen med rundt fem prosent eierandel.

PGS raser på fredagsbørsen, med 5,29 prosent. Dermed ligger selskapet også høyt oppe på dagens taperliste, som for tiden har PhotoCure på toppen etter et fall på 16 prosent.

John Fredriksen har ingen god børsdag i dag. Frontline faller markert, med 4,21 prosent etter børsfall i USA torsdag, mens Gassrederiet Golar er ned 4,97 prosent.

Yara, Stolt-Nielsen og Tomra ender også uken i rødt.

Tandberg er den eneste av børssluggerne som stiger. Selskapet steg 1,06 prosent. Også CanArgo sluttet uken i blått, med en oppgang på hele 10,18 prosent. Ifølge TDN Finans vil selskapet følge planen om å begynne boringen i programmet med underbalansert boring i neste uke.

Hovedindeksen på Oslo Børs har de siste tre dagene vært fallende, og uken avsluttes med en nedgang på 0,93 prosent. Indeksen endte på 227,28 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere