RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pilotene enige med SAS Braathens

Sist oppdatert:
Pilotene i Braathens og ledelsen i SAS Braathens har endelig kommet til enighet og signert arbeidsavtalen som sikrer Braathens-pilotene like rettigheter som SAS-flygerne.

Avtalen sikrer Braathens-pilotene felles arbeids- og lønnsavtale som sine kolleger i SAS. Pilotene som til nå har flydd hver for seg, vil heretter fly sammen i cockpit på SASBraathens-flyene.

SAS og Braathens var enige med styret i SASBraathens om trepunktsavtalen til nyttår, men avtalen ble ikke underskrevet. I stedet gikk flygerforeningen i SAS til konsernledelsen i selskapet og fremforhandlet en ny avtale bak ryggen på Braathens-pilotene.

Den nye avtalen uthulte den opprinnelige avtalen på flere punkter. Blant annet ble det som skulle være begrensninger som gjorde det mindre attraktivt for svenske og danske piloter å jobbe i Norge snudd på hodet. I stedet ble det lukrativt for nabolandenes piloter å jobbe i Norge. Leder i Braathens flygeforening Jan Levi Skogvang er glad for at trepartsavtalen endelig er signert, men er skuffet over enkelte i konsernledelsen i SAS.

- Jeg stiller store spørsmålstegn ved vurderingsevne, motivasjon og lojalitet til enkelte i konsernledelsen som er satt til å arbeide med sammenslåingen, sier Skogvang.

Skogvang sier til TV 2 Nyhetene at tilliten til enkelte i konsernledelsen er sterkt svekket. - Men jeg vil understreke at vi er positive til ledelsen i den norske delen av SAS og pilotene i SASBraathens. Ifølge Skogvang har Braathens-flygerne nå fått forsikringer fra styret i SAS om at slike episoder ikke vil skje igjen.

Sammenslåingen av Braathens-piloter og flygere fra SAS skjer 1. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere