RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Piratkopiering gir billig programvare

En ny undersøkelse viser at piratkopiering er med på å holde prisene på programvare nede.

Analysebyrået IDC har sammenlignet prisene på programvare i 87 forskjellige land. Resultatet viser at land med lav andel piratkopiert programvare kan måtte betale langt mer for programvaren enn land som har høyere piratandel.

Dyrt å være ærlig
New Zealand var det landet i undersøkelsen med nest minst piratkopieringsandel på bare 23 prosent, men viste seg å være en av de aller dyreste landene å handle i.

Mens du i Australia kan kjøpe Windows XP Home Edition for 330 australske dollar, koster den nesten 200 mer i New Zealand.

Australia har på sin side en piratandel på 32 prosent, og produktet er det samme. Forskjellen på Windows XP Professional er på nesten 300 australske dollar.

- Ikke eneste faktor
Prisforskjellen til USA er enda større. En utgave av Microsoft Office Professional koster 390 amerikanske dollar i USA, mens du må ut med 1.223 amerikanske dollar i New Zealand.

- Piratkopiering har noe påvirkning på global og lokal prissetting, men det er ikke den eneste faktoren. Vi ser at forbrukerne er prisbeviste og at Internet tillater alle å handle fra hele verden for å få best pris, sier Paul Muckleston i Microsoft til nettstedet Stuff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere