RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polakker tok jobben til oppsagte verftsarbeidere

Sist oppdatert:
Arbeiderne ved Mathiassen verksted i Harstad ber myndighetene gripe inn etter at polske arbeidere har overtatt jobbene deres.

Et polsk firma skal nå overta vedlikehold av fartøy på tidligere Mathiassen verksted. Det betyr at billig polsk arbeidskraft gjør den samme jobben som de oppsagte arbeiderne gjorde før. Dette reagerer Frode Bygdnes på. Han var tillitsvalgt for de ansatte på verkstedet, skriver NRK.

- Konsekvensen blir at verkstedet bemannes av arbeidere som lønnes lavere enn norsk arbeidskraft. Det er ren sosial dumping, sier Bygdnes, som mener at norske lønninger må gjelde på norske arbeidsplasser.

Første nestleder i Fellesforbundet, Arve Bakke, sier saken er uheldig.

- Vi håpet at utviklingen vi har registrert innenfor byggebransjen ikke skulle spre seg, men dessverre ser vi den nå også i verkstedindustrien. Konsekvensen blir at vi er nødt til å sette inn mottiltak fra arbeidstakerorganisasjonenes side.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere