RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet skjermer Uppstrøm

Sist oppdatert:
Politiet nekter å opplyse når og hvor nøkkelvitnet Tor Arne Uppstrøm skal avhøres, fordi man ønsker å skjerme ham fra mediene.

Uppstrøm er et meget sentralt vitne i etterforskningen mot hans utroskapssiktede forretningspartner Carl Fredrik Seim. Etter planen skulle Uppstrøm avhøres onsdag 16. juli, men fordi Uppstrøm sykemeldte seg, måtte avhøret måtte utsettes på ubestemt tid.

Ifølge politiet møtte pressen mannsterke opp utenfor Økokrims lokaler der avhøret skulle finne sted.

-Vi holder tidspunktet for neste avhør for oss selv både for å få gjennomført avhøret på en ordentlig måte og av hensyn til Uppstrøm. Hensynet til at avhøret blir gjennomført på rolig og anstendig vis er viktigere enn at mediene får et bilde av ham på vei ut av avhøret, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne til TV 2 Nettavisen.

Han understreker at politiet ønsker å gjennomføre avhøret så fort som mulig.

Politiet vil gjerne høre Uppstrøms versjon av hvor det er blitt av flere titalls millioner kroner som har forsvunnet fra kassa i Mjellem & Karlsen-gruppen.

-Vi er veldig interessert i å snakke med ham, kona vet vi ennå ikke om vi vil avhøre, sier politiadvokat Mevatne.

Dersom Gunn Aarøe Uppstrøm blir avhørt, må hun sannsynligvis svare på hvorfor hun står oppført som eier av eiendomsselskapet Paleum, som står ansvarlig for et lån på nær 100 millioner kroner fra Den norske krigsforsikring for skib (DNK) som ble brukt til å kjøpe Mjellem & Karlsen.

Ei heller Uppstrøms juridiske rådgiver vil kaste lys over avhørene av Uppstrøm.

- I denne saken har vi valgt å holde tidspunktet for avhøret som en sak mellom politiet og meg, har advokat Erling O. Lyngtveit, uttalt til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere