RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Arne Lutro, TV 2 Nettavisen

Politimenn T5PC-suspendert

Sist oppdatert:
To erfarne politimenn er blitt suspendert med øyeblikkelig virkning mens granskningen av deres roller i T5PC-skandalen pågår.

Mer om saken på TV 2 Nyhetene (abonnement)

- Det foreligger mistanke om at de aktuelle tjenestemenn har hatt en aktiv rolle ved rekruttering av medlemmer til nettverket T5PC og det er bakgrunn for suspensjonene, sier fungerende politimester, Leif Ole Topnes, i Rogaland politidistrikt.

Skal forklare seg
Administrasjonssjef i Rogaland politidistrikt, Kaare Johansson, opplyser at man avventer SEFO-etterforskning, og at saken skal opp i Tilsetningsrådet i Rogaland politidistrikt.

- Der får de to anledning til å møte med advokat og avgi full forklaring i saken. Tilsetningsrådet rår over reaksjonsformer som spenner fra fra muntlig irettesettelse til å frata politifolk jobben, sier Kaare Johansson TV 2 Nettavisen.

Det er besluttet øyeblikkelig suspensjon av de to tjenestemennene i medhold av lov om statens tjenestemenn og personalreglementet for politidistriktene, og fordi tjenestens tarv krever det, opplyser politidistriktet i en pressemelding.

Skal kartlegge bierverv
Under fredagens lederutvalgsmøte i Rogaland politidistrikt sto politiansattes deltagelse i selskapet T5PC øverst på dagsorden. Polititoppene bestemte også at samtlige polititjenestemenns bierverv skal kartlegges.

- Den siste ukens hendelser og avsløringer i media rundt polititjenestemenns forhold til selskapet T5PC tar vi meget alvorlig. I politidistriktets ledelse er det full enighet om at ansatte i politiet ikke skal begi seg inn på denne type nettverksvirksomhet, sier Topnes i en pressemelding.

Fredag ble det også kjent at en polititjenestemann i Sandnes skal ha tatt permisjon fra jobben for å jobbe for T5PC.

Politistasjonssjef Odd Tveit Jørgensen ved Sandnes politistasjon sa torsdag at T5PC-virksomheten til flere av sine tjenestemenn er uakseptabel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere