RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politipyramide rulles opp

Foto: Arne Lutro, TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
I går ble to politimenn suspendert med øyeblikkelig virkning for deres rolle i T5PC-pryamiden. Nå viser det seg at en rekke politimenn har deltatt i pyramiden. Se innslag på web-TV.

Mange har latt seg lokke av drømmen om raske penger - nå viser det seg at stadig flere av medlemmene kommer fra politimiljøet.

Lederen for Politiets fellesforbund er ikke overrasket.

- En del mener at man selv må få bestemme hva man driver med på fritiden, selv om man har valgt et yrke som politiyrket, sier Arne Johannesen i Politiets Fellesforbund til TV 2 Nyhetene.

I går ble to politimenn i Rogaland suspendert fra tjenesten etter at det ble kjent at de hadde vært aktive ververe til The 5 Percent Community (T5PC). Men TV 2 får bekreftet fra flere kilder at langt flere politifolk har drevet aktiv verving, i flere fylker landet over, deriblant Oslo.

- Det er særdeles problematisk hvis andre mennesker har gått inn i dette pyramidespillet på grunn av at de ser at politifolk er med og føler at de også kan være med, sier Johannesen.

Også lederen for politijuristene og politimestrene reagerer sterkt.

- Det er ikke bra. Politifolk skal ikke drive med denne form for virksomhet. Vi er en yrkesgruppe som nyter stor tillit i befolkningen, og det er ordentlig betenkelig hvis folk har satt sparepengene sine i tillit til at det er politifolk som driver med dette, sier leder Curt A. Lier i Politiembetsmennenes Landsforening til TV 2 Nyhetene.

Men lederen for politiforbundet vil ikke si om han mener at aktiv verving til pyramideselskapet bør føre til at tjenestemenn mister jobben.

- Nå får en la etterforskningen gå, for å få alle ting opp på bordet. Og så bør en diskutere både det personalmessige, men ikke minst det etiske inn i denne typen saker, sier Johannesen i Politiets Fellesforbund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere