RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politirazzia hos WGI-topp

Sist oppdatert:
Politiet har gjennomført en razzia hjemme hos WGI-toppen Tor Anders Petterøe, som også ble tatt inn til politiavhør.

Razziaen, som fant sted torsdag, skjedde etter at Fylkesskattekontoret i Østfold overleverte politiet en anmeldelse på Petterøe for mulige skatteunndragelser.

Politiet rykket inn hos Petterøe torsdag ettermiddag, og gjorde beslag i papirer, PC og Petterøes mobiltelefon.

Tor Anders Petterøe ble tatt inn til avhør, men slapp ut igjen allerede samme kveld, etter å ha forklart seg om det mulige skattejukset.

- Jeg kan bekrefte at vi torsdag var hjemme hos Tor Anders Petterøe og gjorde beslag i en del papirer og datautstyr. Dette er en ligningssak som vi følger opp etter å ha mottat en anmeldelse fra Fylkesskattekontoret i Østfold, sier politiadvokat Øivind Olseng ved politiet i Fredrikstad.

WGI, som nå har skiftet navn til Aspiritus, hadde etter eget sigende over 200.00 norske medlemmer på det meste.

Fiktive lån
Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, skal Petterøe blant annet være mistenkt for å ha unndratt skatt ved hjelp av utenlandske selskaper han selv eier. Petterøe skal via disse ha ytt seg selv lån, som ikke har vært reelle. De fleste av Petterøes utenlandske selskaper skal være tomme skall uten substans, og skal mer eller mindre ha fungert som rene skatteinstrumenter.

Politiavdvokat Olseng ønsker ikke å kommentere sakens detaljer.

- Fylkesskattekontoret i Østfold mener det er motstrid mellom Petterøes reelle inntekter og det han har rapportert inn på sin selvangivelse. Vi har gjort beslag i papirer og datautstyr, men har ikke gjennomgått disse ennå, sier han.

Heller ikke hos Fylkesskattekontoret i Østfold ønsker man å kommentere saken.

- Jeg kan selvfølgelig bekrefte at vi har sendt en anmeldelse på Petterøe, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. Nå ligger den på politiets bord, og er gjenstand for etterforskning der, sier fylkesskattesjef Øivind Strømme til TV 2 Nettavisen.

Problemer med futen
Petterøe er den første WGI-toppen som er anmeldt til politiet, men ikke den første som har hatt problemer med skattefuten. Allerede i 2004 foretok Fylkesskattekontoret i Nordland et bokettersyn hos Geir Bjørhusdal, som sammen med Petterøe er to av de fem såkalte verdenslederne i pyramidesystemet.

Det ironiske den gang, var at WGI-toppene på tross av sine voldsomme inntekter gikk hen og tagg vanlige medlemmer om støtte til advokatbistand.

TV 2 Nettavisen og TV 2 Hjelper deg kunne tidligere i sommer avsløre at Tor Anders Petterøe har tjent millioner av kroner på WGI. I perioden høsten 2002 til desember 2004 tjente Petterøe minst syv millioner kroner på WGI .

Tor Anders Petterøle er for tiden på ferie i Frankrike, og det har ikke lykkes TV 2 Nettavisen å komme i kontakt med ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere