RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polsaken kan bli politisak

Sist oppdatert:
Granskningen av vinimportørers smøring av polansatte kan havne hos politiet der en fersk korrupsjonslovgivning kan komme til anvendelse.

I dag leverer Erling Grimstad, som har gransket saken for Vinmonopolet, sin Ekjord-rapport. Deretter skal han undersøke om andre vinimportører har bestukket polansatte.

Dersom saken viser seg å være omfattende, bør den behandles i retten, sier Jan Borgen, leder i antikorrupsjonsorganisasjonen Transparency International til NRK.

Fersk lovgivning

- Jeg syns det er noen sider ved denne saken som tyder på at dette bør prøves for retten. Vi trenger en avklaring av hvor grensene går, sier Jon Borgen.

Dersom Vinmonopol-saken havner i retten, risikerer de ansatte bøter. Men norsk korrupsjonslov er bare to år gammel og bestemmelsene er ikke blitt brukt i smøresaker før. Derfor kan et eventuelt utfall av en rettsak bli viktig for framtida, mener Borgen.

Polsjef Knut Grøholt granskes for å ha tatt imot fire betalte utenlandsreiser. 13 andre ansatte i polet og en pensjonist skal ha latt seg smøre av vinimportøren Ekjord.

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere