RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polsjefen trekker seg

Sist oppdatert:
Direktør Knut Grøholt i Vinmonopolet er ferdig som polsjef.

OSLO (TV 2 Nettavisen): Det kom frem på en pressekonferanse ved Hotel Continental i Oslo fredag. Administrerende direktør Knut Grøholt fratrer stillingen 31. desember.

Grøholt forlater stillingen av egen vilje, etter å ha kommer med ønske om dette tidligere denne uken.

- Dette er ikke en ønsket situasjon, men jeg mener det er en riktig løsning, sa Grøholt under pressekonferansen.

Avtale om videre jobb
Etter årsskiftet vil Grøholt fortsette med andre oppgaver i Vinmonopolet og Helse- og omsorgsdepartementet. Han vil beholde direktørlønnen. Grøholt har inngått en avtale om å jobbe for Vinmonpolet og Helse- og omsorgsdepartementet frem til han går av med pensjon juni 2008.

Styreleder Siri B. Hatlen fortalte under møtet med pressen at hun ikke har anmodet Grøholt om å trekke seg. Hun understreket også at Grøholt skal fortsette med normal arbeidstid frem til han går av med pensjon.

- Han besitter mye og verdifull kompetanse som det vil være behov for i en periode fremover, sa Hatlen under pressekonferansen.

Ekjord-saken
Det har vært mye blest rundt Vinmonopolet det siste året, etter avsløringen om bestikkelser av ansatte fra vinimportselskapet Ekjord. Tidligere i høst gikk Harald Arnkværn av som styreleder i vinmonopolet etter sterk kritikk fra de tillitsvalgte.

Grøholt har selv vært gransket for å ha mottatt ulike reiser.

På pressekonferansen fredag sa Grøholt at han ønsker å bidra til at Vinmonopolet skal kunne legge Ekjord-saken bak seg. Grøholt vil ikke uttale seg om hvordan det siste året har vært for ham personlig.

- Det vil være riktig for meg å få dette litt på avstand, sa Grøholt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere