RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Populære nettmeglere

Sist oppdatert:
Stadig flere transaksjoner foregår gjennom nettmeglere. Men i volum omsetter de fremdeles lite.

- Vi ser en klar tendens til at markedsandelen via internettmeglere vokser, sier Salgs- og Markedssjef Lars Thorstensen i Nordnet Norge.

Fire aktørene driver med ren Internetthandel på det norske markedet: Nordnet, NetFonds, Stocknet og Skandiabanken. I april endte de fire på 98.425 transaksjoner til sammen, mot 54.796 i samme måned i fjor.

I 2003 som helhet var det gjennomsnittlig antallet transaksjoner omtrent 79.500 per måned.

- Vi ser en nedgang i april sammenliknet med årets tre første måneder, men men nivået er fortsatt høyt i forhold til fjoråret, kommenterer Thorstensen.

Mange transaksjoner, lite volum

Nettmeglerne stod for 22,33 prosent av det totale antallet transaksjoner på Oslo Børs i april. I april 2003 var tallet 18 prosent, og for fjoråret som helhet sto nettmeglerne for 20,33 prosent av transaksjonene.

Men om nettmeglerne står for mange transaksjoner, er det totale handelsvolumet lavere. Regnet i omsatt volum står de for en svært liten del av aksjehandelen. Nettmeglernes handelsvolum endte på fem milliarder i april, tilsvarende en andel på 4,4 prosent.

CanArgo er mest omsatt av enkeltaksjene, med 8.870 transaksjoner. De fem mest populære aksjene i april blant privatinvestorer var CanArgo, Ementor, Tomra, Crew Gold Corporation og Global Geo Services.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere