RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Porno lønnet seg ikke

Sist oppdatert:
I alle fall ikke for «Grand Theft Auto»-skaperne.

(Spillmagasinet): Take Two Interactive, eierne av spillselskapet Rockstar som står bak den beryktede «Grand Theft Auto»-serien, har tapt nær 200 millioner kroner på den såkalte «Hot Coffee»-skandalen.

Les mer: Bråk om spillsex
Les mer: Kald kaffe og null sex i GTA

Skjult i koden til «Grand Theft Auto: San Andreas» fant hackere et lite minispill hvor hovedpersonen i spillet hadde sex med sin kjæreste - etter å ha blitt invitert inn på en kopp varm kaffe.

Avsløringene fikk moralistene i USA til å se rødt, og selv storpolitikere som Hillary Clinton gikk ut og fordømte spillet som skadelig for barn.

Som et resultat ble aldersgrensen på spillet flyttet til «kun for voksne», og dermed tatt ned fra butikkhyllene i flere enorme butikkjeder i USA.

Tall fra Take Two viser nå et inntektstap på rundt 184 millioner kroner (28,8 mill dollar) sammenliknet med samme periode i fjor, skriver Gamespot. Hovedgrunnen til tapet skal være den beryktede «Hot Coffee»-skandalen.

Tapet er likevel ikke så stort som fryktet. Enkelte analytikere spådde et tap på nærmere 40 millioner dollar eller nærmere 260 millioner norske kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere