RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Positivt varsel fra Vollvik-favoritt

Sist oppdatert:
En av Idar Vollviks favorittselskaper varsler om gode resultater for første kvartal.

Oljeselskapet Altinex guider at de venter at driftsinntektene i første kvartal blir på rundt 120 millioner kroner og ser samtidig at EBITDA kan komme på 84 millioner kroner i samme kvartal.

- Dette samsvarer med ledelsens forventninger gitt den oljepris som har vært i første kvartal, skriver selskapet i en melding.

I fjerde kvartal hadde selskapet driftsinntekter på 13,3 millioner kroner og et underskudd på EBITDA på 6,77 millioner kroner.

For et år siden la selskapet frem driftsinntekter på 11,1 millioner kroner for første kvartal og en EBITDA som viste et underskudd på 3,2 millioner kroner.

Brage-bragd
Selskapet venter dermed at driftsinntektene blir rundt 10 ganger så høye som de tidligere har levert og at sterk resultatforbedring på EBITDA. Grunnen til at driftsinntektene og EBITDAen blir såpass mye høyere skyldes kjøpet av andelen i Brage-feltet.

- Nå har vi fått Brage inn i porteføljen og den produsere bra, sier adm. direktør Olaf I. Ellingsen i Altinex til NA224 iMarkedet.

Ellingsen sier videre til NA24 iMarkedet at dette ikke burde komme som noen overraskelse på de som kjenner og følger selskapet godt, men legger ikke skjul på mye av fortjenesten ligger på den høye oljeprisen.

Altinex sikret seg i fjor en eierandel på 12,26 prosent av Brage-feltet i henhold med en avtale med Eni Norge AS.

Ellingsen sier til NA24 iMarkedet at Brage har en produksjon på 3.200 fat om dagen for Altinex og at dette drar opp inntektene og resultatet.

Utsetter fremleggelse
Altinex melder samtidig at de har valgt å forskyve dato for fremleggelse av delårsrapport for første kvartal fra 8. mai til 31. mai 2006.

- Årsaken til utsettelsen skyldes at pro-contra oppgjøret for Brage lisensen ble gjennomført senere enn planlagt samt merarbeid relatert til nylige avklaringer vedrørende IFRS regnskapsprinsipper som nå vil kreve at andeler i oljefelt skal innregnes i henhold til reglene for Business Combinations. Konsernet vil derfor denne første gang måtte bruke mer tid for å oppnå ønsket kvalitet vedrørende den finansielle rapporteringen knyttet til forretningsområdet Oil & Gas, står det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere