RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Posten beklager feil-oppsigelser

Illsutrasjonsfoto
Illsutrasjonsfoto
Sist oppdatert:
Posten Norge legger seg langflat og innrømmer at to deltidsansatte i Arendal mottok varsel om oppsigelse. Nå er oppsigelsene trukket tilbake.

NRK Sørlandet meldte onsdag morgen at to høyt kvalifiserte deltidsansatte med innvandrerbakgrunn var sagt opp uten vanlig oppsigelsestid.

- Det er feil at de to har innvandrerbakgrunn. Den ene er kosovoalbaner og den andre etnisk norsk. Oppsigelsesbrevene har ingen sammenheng med deres etniske tilhørighet, slik det fremstilles i NRK, sier konsernets informasjonsjef Øyvind Rossen til TV 2 Nettavisen.

Innrømmer feil
Posten Norge innrømmer imidlertid at brevene med varsel om oppsigelse var en feil. Men informasjonssjefen benekter at feilen ble avdekket gjennom NRK, og at oppsigelsesbrevene ble trukket tilbake som følge av medieoppmerksomheten.

- Dessverre har det sviktet i vår kvalitetssikring, og det oppdaget vår distrubusjonssjef i Agder. Vi har antatt at arbeidstakerne var inneforstått med ting som han ikke var, sier en noe kryptisk informasjonssjef.

- Da NRK brakte saken hadde vi hadde allerede kontaktet de to det gjelder og varslet om at oppsigelsene trekkes tilbake, sir Rossen til TV 2 Nettavisen.

Lover ikke jobb
Han vil imidlertid ikke garantere at de to som feilaktig ble oppsagt, får beholde deltidsjobbene sine.

- Vi vil fortsatt gjøre interne endringer av lørdagstjenesten i Arendal, men vi vil følge lover og regler slik at arbeidstakernes rettigheter blir ivaretatt i henhold til ansiennitet og oppsigelsestid, lover Rossen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere