RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Posten risikerer kjempebot

Posten mistenkes for å ha brukt ulovlige metoder for å stanse brysomme konkurrenter, og risikerer bøter i millionklassen.

EFTAs overvåkningsorgan ESA har brukt de siste fire dagene på å samle eventuelle beviser ved Postens hovedkontor i Oslo. Granskerne skal særlig ha vært på jakt etter opplysninger om en avtale som Posten har med dagligvarekjedene som har anledning til å drive post i butikk, melder Aftenposten.

Det svenske transportselskapet Schenker Privpak mener at avtalen holder potensielle konkurrenter ute av det norske markedet.

Postens avtaler er sannsynligvis ulovlige, og vi vil gjøre alt vi kan for å løse opp avtalene, sier administrerende direktør Fredrik Goldbeck-Löwe.

Privpak driver allerede flere post i butikk-virksomheter i Sverige i konkurranse med det nasjonale postvesenet.

Finner granskerne beviser for at Posten har brutt konkurransereglene, risikerer statsselskapet en kjempebot. Informasjonssjef for konsern og Østlandet i Posten, Merete Jebsen, bedyrer at avtalene med Hakongruppen, NorgesGruppen og flere andre kjeder er i tråd med lovverket.

- Avtalene kan ha en effekt på konkurransen, men vi oppfatter det ikke som at dette utelukker andre pakkeleverandører i å bygge opp et eget nett eller inngå avtaler med andre samarbeidspartnere, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere