RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Postordrekonge refser aksjemeglere

Postordrekonge og investor Ivar S. Løge mener aksjemeglerne gir dårlige råd og hausser selskaper de har rådgivningsoppdrag for.

- Mange meglere er mer opptatt av å dra inn kurtasje enn å gi kunden best mulig råd, sier postordrekonge og storinvestor Ivar S. Løge til Dagens Næringsliv.

- Jeg har inntrykk av at de er under ganske sterkt press fra sine sjefer om å oppnå mest mulig kurtasje, mer enn å tenke på kundens beste, sier han.

Han mener meglerne maser for mye på kundene for å utløse mest mulig handel, og savner den gamle meglerkongen Kjell Ulrichsen.

- Ulrichsen var faktisk en megler som hadde kundens ve og vel som mål. Vi snakket kanskje sammen én til to ganger i måneden, sier Løge.

Løge har en aksje- og obligasjonsportefølje på 430 millioner kroner, og er blant de største private traderne på Oslo Børs. Pengene stammer fra lang tid med postordrevirksomhet, nå gjennom selskapet Select.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere