RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Postsjefen fikk halv million i bonus

Sist oppdatert:
Postsjef Kåre Frydenberg ble belønnet for innsatsen i fjor med en bonusutbetaling på 500.000 kroner. Samtidig ble 2000 ansatte sagt opp.

Konsernledelsen i Posten deler til sammen 2,4 millioner kroner i bonus, og Konsernsjef Kåre Frydenberg får mest. Han får nesten en halv million, og lederbonusene kommer i et år der Posten har kvittet seg med nærmere 2000 ansatte, melder NRK.

De ansatte får ingen bonus, og Posten kan heller ikke love dem noen. Tllitsvalgt for de ansatte i Posten, Odd Christian Øverland, forsvarer likevel lederbonusene.

- Jeg har ikke annet svar enn at dette tar jeg til etterretning, og jeg tror ikke at en kan sette de to problemstillingene opp mot hverandre, sier Øverland. - Det er riktig at omlegningene i Posten får slike konsekvenser, men en må også huske at det ligger politiske beslutninger bak om å konkurranseutsette postmarkedet.

Øverland sier det er viktig at Posten får de dyktigste lederne, og at det derfor er forsvarlig å betale høye lønninger selv om han egentlig ikke liker det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere