RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Presses av datamafia

Store norske selskaper blir forsøkt presset til å betale beskyttelsespenger for å ikke bli utsatt for dataangrep av østeuropeisk mafia.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Mafiametoder
Det er datasikkerhetseksperter som slår alarm om at østeuropeisk mafia målrettet forsøker å presse norske bedrifter til å betale beskyttelsespenger for å ikke bli angrepet via internett.

Metodene som brukes skal være svært avanserte og ødeleggende. Det er såkalte ddos-angrep hvor bedriftenes nettsteder blir torpedert av spam og virus som er mest utbredt.

Angrepene blir gjerne fulgt opp av konkrete trusler fra organiserte kriminelle, som krever penger for å stanse angrepene.

Nettavisen har tidligere skrevet om hackere som sperret nettsiden til norske NordicBet, og krevde penger for å åpne siden for kundene igjen. Selskapet tapte rundt 100.000 kroner dagen.

Er din pc en zombie?
Det er såkalte zombienettverk som muliggjør den massive utsendelsen av spam og virus. Betegnelsen zombie-pc-er brukes om datamaskiner som er tatt over av hackere og brukes – uten din viten – som en del av en hær av slike pc-er som kan brukes til ulovligheter.

Dermed er det fullt mulig at nettopp din pc er en del av et slikt nettverk som brukes av mafiaen eller hackere. Her kan du sjekke om din pc er rammet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere