RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Georg Solberg AS/Finn.no)

Prisen kuttet 25 prosent

Sist oppdatert:
Etter to år er storgården til Anders Bettum i Sandefjord ennå ikke solgt.

Anders Bettum (46) har forsøkt å selge Øvre Gokstad gård i Sandefjord i 2 år.

Da gårdseiendommen på 12 mål ble lagt ut for salg første gang i 2007, var prisen 18 millioner kroner. I fjor sommer ble den redusert til 15,9 millioner.

SE BILDER OG LES OM ØVRE GOKSTAD GÅRD HER.

Nå er eiendommen igjen lagt ut for salg og prisen kuttet enda mer: 13,5 millioner kroner. Samlet priskutt de siste to åra er på 25 prosent.

Anders Bettum er eldste sønn av skipsrederen Bjørn Bettum, som kanskje er mest kjent for sitt lange og nære forhold til legendariske Anders Jahre.

Flere luksusboliger finner du på BOLIGA.NO.

– Min mor og mine søsken bor i Oslo. Selv har jeg bodd i mange år i USA. Jeg har ingen stor tilknytning til Sandefjord. Det er også helt klart at det koster veldig mye å vedlikeholde en slik eiendom, sa Bettum til Nettavisen i høsten 2007 på spørsmål om hvorfor han solgte gården som har gått i Bettum-familiens arv i 5 generasjoner.

Eiendomsmegler Arnfinn H. Sørhaug hos Georg Solberg AS i Sandefjord legger ikke skjul på at det har vært tungt å selge dyrere eiendommer de siste åra.

– Folk har sittet på gjerdet. Men det ser ut som det har lysnet noe den senere tid, sier han til Nettavisen.

Selge bolig? SJEKK MEGLERGUIDEN

Sørhaug opplyser at han har en mulig kjøper på kroken, og mener det burde være gode muligheter for å få solgt Øvre Gokstad gård til den nye prisen.

Det er ikke bare Anders Bettum som har sett gårdsverdiene sine forvitre. Før sommeren ble det klart at kjendisbonden Anders Berg solgte storgården Bergvad på Romerike til 24,5 millioner kroner. Gården lå lenge avertert til hele 35 millioner.

– Den ble solgt vesentlig under prisantydning, ja. Det var mange som mente at taksten var for høy. Og så var det jo dette dårlige markedet som møtte oss, sier advokat og eiendomsmegler Geirr Jakobsen til Nettavisen.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank gratis og spar 5000 kroner i året.

Mittopdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere