RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Priskrig på mat etter streiken

Foto: Illustrasjon (Scan-foto: Anders Knudsen)
Sist oppdatert:
Det er full priskrig på mat. Dagligvarekjedene kappes nå om å senke prisene etter transportstreiken. Sjekk hvem som har kuttet mest, og hvem som er billigst.

Sju av sju dagligvarekjeder i TV 2 Nettavisens matbarometer har senket prisen på mat og dagligvarer i kjølvannet av transportstreiken i mai.

TV 2 Nettavisen har sjekket prisene på over 30 dagligvarer i sju av landets største matvarekjeder. Med i kurven er dagligvarer som egg, melk, brød, vaskemiddel, frukt, grønnsaker og godterier.

Se hvem som er billigst her.

Rimi kutter mest
Den drøyt fem uker lange transportstreiken i mai sørget for store tap hos både dagligvarekjedene og hos næringsmiddelbedriftene. Det til tross ser det ikke ut til at spådommen om at regningen vil bli sendt til kundene vil slå til. Til sammen har de syv matvarekurvene blitt nær 3 prosent rimeligere fra mai til juni.

Rimi, som sto for det største priskuttet i mai, fortsetter trenden i mai. Både Rimi og ICA utmerker seg med priskutt på store deler av sortimentet.

- Vi har en klar kjedestrategi som vi jobber etter nå, der Rimi skal bli enda tydeligere på pris enn hva folk har oppfattet oss som tidligere. I den sammenheng foretar vi en del grep for å posisjonere Rimi med en tydelig lavprisprofil, sier informasjonssjef i Ica Norge, Terje Gulbrandsen til TV 2 Nettavisen.

Det er andre måned på rad at Rimi kutter kraftig i prisene. Den nye strategien har kommet i kjølvannet av at kjeden fikk inn Erland Bjørn som ny toppsjef i Ica Norge. Også Ica kommer ut med lavere priser i juni.

- Ica skal bli et rasjonelt supermarked, der man bygger opp butikkene rundt et basissortiment med lave priser, samtidig som man skal kunne foreta storhandelen på samme sted, sier Gulbrandsen.

Er pris avgjørende for hvor du handler mat?
Ja, lav pris er viktigst
Nei, kvalitet er avgjørende
Helt tilfeldig hvor jeg handler

Se resultat

Rema billigst
Rema 1000 rangerer fortsatt som landets billigste matvarekjede. I juni kommer også Reitan-kjeden ut med en markert prisnedgang. Det har imidlertid ingenting med streiken å gjøre, hevder innkjøpssjef Harald Kalvøy.

- Sett fra vår side er dette et utslag av den samme markedstilpasningen som har foregått hele tiden. Vi har sett uttalelser om at det nå skal bli priskrig, men hos oss er streiken ferdig og da er vi også tilbake til normalen, sier Kalvøy til TV 2 Nettavisen.

Dagligvarekurven er nå 3,3 prosent rimeligere enn nærmeste konkurrent, som er Rimi. På plassene etter følger Coop Prix og Kiwi.

Dette bruker du på mat
Ifølge SIFOs standardbudsjett bruker en familie på fire 4.072 kroner hver måned på mat og drikke. Den årlige regningen vil dermed ende på 48.864 kroner.

En enslig mann i voksen alder vil ifølge SIFO bruke 19.560 kroner i året på mat og drikke. For kvinner er tallet noe lavere. Ett år beløper seg til 14.520 kroner.

Vi gjør oppmerksom på at prisene er hentet inn 1. juni. Vi tar forbehold om endringer i pris.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere