RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Priskupp på sydenreiser

Sist oppdatert:
Charterselskapene tvinges til å selge sydenreiser til nær kostpris i førjulstida. Her ser du de beste tilbudene.

Det er fortsatt mulig å gjøre et Syden-kupp før jul hvis du er kjapp. For en uke i sol og varme må du ut med 1595 kroner, og turene går fra hele landet.

Etter en turbulent periode for charterbransjen er det igjen stor reiselyst hos det norske folk. Antall restplasser er svært begrenset i forhold til tidligere år. Men det er fortsatt mulig å reise til sydligere strøk før jul for en billig penge.

- Ganske fullt

Er du lei av julestria, med presangmas og julebord, kan du få Syden-turer til under 2000 kroner. Da må du riktignok være rask, for det er svært få ledige plasser å oppdrive.

- Det er ganske fullt. Det meste vi har igjen er på 18. desember til Agadir i Marokko, men antallet er meget beskjedent. Det er alltid noen avbestillinger, så to eller tre plasser vil nok dukke opp. Men vi har hatt fulle fly lenge, sier administrerende direktør Leo Berbu i Apollo til TV 2 Nettavisen.

Mest ledig til Kanariøyene

Restplassene i førjulstiden går fra hele landet, med både Trondheim, Bergen, Stavanger og Ålesund representert. Det er varierende lengde på reisene, men stort sett er alle ukesturer.

De aller fleste ledige reisene går til Kanariøyene, med Gran Canaria som mest tilgjengelige destinasjon. Også Tenerife, Lanzarote og Madeira har ledige plasser. En og annen plass til Marokko og Tunisia kan også være mulig å oppdrive.

Fyller seg opp i vinterferien

Flere nordmenn enn noen gang reiser til varmere strøk for å feire jul, og det er fortsatt mulig å reise også i juleuken. Men da må du regne med å betale opp mot 5000 kroner for en uke.

Berbu forteller at det er få plasser igjen, helt frem til slutten av januar. Da begynner det å løsne for dem av oss som ikke bestilte ferien tidlig, og som har lyst på en liten tur. Men mot vinterferien er det færre ledige plasser.

Rekordvinter

SI DIN MENING:
Kunne du tenke deg å feire jul utenlands?
Nei
Ja
Kanskje
Bryr meg ikke

Se resultat
- Vi har aldri vært så godt booket før, dette er første gang vi har satt opp ekstra fly. Etter en turbulent sommer, er det godt at salget har tatt seg opp. Endelig kan vi skryte av gode tider i charterbransjen, forteller Berbu, som mener dette gjelder for de fleste av selskapene.

Også salget av sommerreisene er godt i gang, etter at nordmenns reiselyst igjen er vekket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere