RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Privatpersoner får ikke strømstøtte

Regjeringen vil ikke gi energistøtte til privathusholdninger til vinteren. De er ikke viktige nok i den store sammenheng, mener Enova.

– Enova gir ingen støtte til privathusholdninger. Årsaken er at vi må gå på de store aktørene og bruke våre midler her for å få flest mulig KWh ut av hver krone. Å gi noen få tusen kroner til hver husholdning, monner ingenting på vårt energiregnskap, sier direktør for informasjons og samfunnskontakt i Enova, Siv Anette Røv, til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Fikk støtte i fjor
I fjor vinter ble det gitt støtte i form av tilskudd til innkjøp av varmepumper, styringssystemer og pelletsovner. I år er det ikke lagt opp verken til tilskudd for disse eller til andre varmekilder.

Olje- og energidepartementet (OED), som Enova er lagt under, ønsker ikke å kommentere hvorvidt det vil bli nye bevilgninger neste fyringssesong.

Vedtak nedstemt
Rolf Terje Klungland (A) i Energi- og Miljøkomiteen er opprørt over at privathusholdninger ikke er bevilget noen form for energistøtte, og mener det er hårreisende at Enova kan si det ikke monner.

AP og SV forsøkte i fjor å få vedtatt en permanent støtteordning for pelletsovner, styringssystemer og varmepumper. Dette ble nedstemt i Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere