RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prosafe klarer ikke å innfri

Sist oppdatert:
Prosafe leverte sitt beste driftsresultat noensinne på 22 millioner dollar i fjerde kvartal ifjor. Men det er likevel dårligere enn ventet.

Det går så det user i Prosafe. Fredag morgen leverte selskapet sitt beste driftsresultat noensinne på 22 millioner dollar i fjerde kvartal 2005, opp fra 18 millioner dollar i samme periode året før, opplyser selskapet i en børsmelding.

Sjekk Prosafe-kursen her

Men selskapet klarer ikke å innfri forventningene til markedet som estimerte med et driftsresultat på 26 millioner dollar ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Omsetningen havnet på 75 millioner dollar, mens resultatet før skatt ble 17 millioner dollar.

Styret i selskapet foreslår at det utbetales et utbytte på 5,50 kroner per aksje for 2005.

Prosafe opplyser videre at selskapet har inngått en avtale om kjøp av et tankskip. Fartøyet er bygget av Hyundai Heavy Industries i 1988 og har en lagringskapasitet på 1,9 millioner fat.

«Prosafe ser en sterk etterspørsel etter FPSO-er, og vurderer VLCC-en som en meget god kandidat for flere identifiserte prosjekter», heter det i meldingen.

Prosafe er verdens ledende eier og operatør av halvt-nedsenkbare servicerigger og en ledende eier og operatør av flytende produksjons- og lagringsfartøyer utenfor Nordsjøen.

Prosafe har operasjoner i Nordsjøen, Sørøst-Asia, India, Egypt, Vest-Afrika og Mexicogolfen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere