RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pyramidene skjelver

Sist oppdatert:
Flere pyramidenettverk har kollapset. De som fortsatt eksisterer, sliter hardt med å betale ut penger til medlemmene.

Fokuset på pyramidelignende nettverk kom for fullt etter konkursen i The 5 Percent Community (T5PC) sist høst. Flere mindre pyramider har i praksis kollapset.

Alt tyder på at dette har gjort mange skeptiske til å bli med i de systemene som fortsatt er i virksomhet. Skepsisen blir ikke mindre av at flere av systemene har store problemer med å betale ut penger.

Stadige utsettelser
Det største systemet, World Games (WGI), har stadig måttet melde om utsettelser av betalingsløsninger, angivelig på grunn av tekniske problemer.

WGI stengte sist sommer muligheten for å ta ut penger med et eget kort. Pay2-kortet. Det har også vært store forsinkelser i den gjenstående muligheten for å få ut penger, nemlig overføringer til bankkonto. TV 2 Nettavisen er kjent med medlemmer som har ventet i månedsvis på å få ut penger.

I midten av desember ble denne overføringsmuligheten offisielt suspendert i påvente av en ny betalingsløsning.

WGI har de siste månedene gjentatte ganger lovet å få på plass en ny betalingsløsning, Ccard. Lanseringen har flere ganger blitt utsatt.

I midten av januar opplyste pressetalsmann Connal McSorley i WGI til TV 2 Nettavisen at forsinkelsen over jul var på grunn av ferie, men at kortet skulle komme i slutten av januar.

- WGI er sikker på at den nye fristen ikke vil måtte endres, sa McSorley da.

Men månedsskiftet kom, uten noen ny løsning.

Sist ble fristen satt til 8. februar, men ifølge en melding fra WGI til medlemmene, blir det nå enda en utsettelse, angivelig igjen på grunn av tekniske problemer.

En fattig trøst er det at WGI og toppsjefen Greg Kennedy (bildet) i dag har sendt ut en ny melding med instruksjoner om hvordan man kan overføre penger inn i systemet.

Begeret fullt
Det er tydelig at begeret nå begynner å bli fullt selv for tålmodige WGI-deltagere. Flere har den siste tiden truet med søksmål, og nå har advokat Olav Sylte, som også har klienter fra T5PC og Eurosmart, begynt å organisere et søksmål også mot WGI.

Sylte bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at flere av dem som har kontaktet ham har ventet på penger i rundt et halvt år.

- De har ventet så lenge at det er lite sannsynlig at de får ut pengene sine uten en rettslig prosess, sier Sylte.

PIPS
Et annet pyramidelignende system er PIPS. Her er TV 2 Nettavisen kjent med at forsinkelsene i ubetalingene har økt opp mot to måneder utover i januar.

PIPS har forespeilet deltagerne en avkastning på 2 prosent pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere