RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pyramidens ukjente hoffmegler

Sist oppdatert:
Tor Arne Barreng er T5PC-pyramidens ukjente hoffmelger. Onsdag ble han siktet av Økokrim for grovt bedrageri og underslag.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer er Barreng en av de som skal ha tjent gode penger på T5PC-systemet. Barreng skal ha vært blant de aller største traderne av T5PC-aksjer.

Barreng skal, ifølge TV 2 Nettavisens kilder, ha omsatt aksjer både for seg selv, på vegne av T5PC som selskap og på vegne av noen av toppene i systemet.

13 millioner
Onsdag ble han siktet av Økokrim for å ha solgt aksjer for 13 millioner kroner - aksjer Økokrim mener kjøperne aldri så noe til.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer mener etterforskerne i Økokrim at salget av aksjer kan ha vært langt mer omfattende enn disse 13 millionene.

- Min klient hevder at han ikke har gjort noe ulovlig. Han har ikke på noe tidspunkt vært ansatt i selskapet, og har kun drevet med aksjesalg, sier Barrengs forsvarer, John Christian Elden.

Elden føyer straks til at han reagerer på måten Barreng ble anholdt på. Eldens klient ble bedt om å møte hos Økokrim tirsdag klokken 11.00. Ved ankomst ble han fortalt at han at det ikke fantes kapasitet til avhør da, og Barreng ble satt på celle hvor han ble natten over. Onsdag var han inne til avhør, før han ble sluppet fri.

Hoffmelger
En kilde sier til TV 2 Nettavisen at Barreng tilnærmelsesvis skal ha fungert som en hoffmegler for T5PC-systemet. Pyramidetoppen Jim Wolden, styreformann Jørn Tagge og styremedlem Tord Haugli er blant de som skal ha brukt Barreng som en mellommann for å selge aksjer. Dette var aksjer de egentlig ikke kunne selge, ettersom de gjennom emisjonen hadde forpliktet seg til å sitte med aksjene.

Kilder forteller til TV 2 Nettavisen at Barreng også skal ha solgt svært store mengder aksjer for T5PC. Dette var aksjer styreformann Tagge utstedte på vegne av selskapet. Økokrim jobber utfra en teori om at Tagge ved dette gikk utover sitt ansvarsområde, og at disse aksjetransaksjonene dermed var ulovlige.

Brukte Cell Jump
Flere medlemmer skal ha reagert på det store antallet aksjer som plutselig ble tilgjengelig i markedet. Hverken selskapet eller hovedaksjonærene kunne i denne perioden selge aksjer.

Da spekulasjonene om aksjeflyten ble kjent, kalte Tagge derfor inn til et møte med sentrale personer i nettverket. Her fortalte han at aksjene som lå i markedet, stammet fra Cell Jump, et selskap T5PC hadde eierandeler i gjennom sitt datterselskap PWR Charge. Som betaling for sin andel i Cell Jump skulle T5PC ha utstedt aksjer til selskapet, og glemt å gi noen bindinger på disse. Tagge hevdet dermed at det var Cell Jump som stod som eier av de store aksjepostene som plutselig dukket opp i T5PC-miljøet.

Solgte via Hegnar
Barreng skal ifølge TV 2 Nettavisens kilder ha brukt børsforumet på Hegnar Online som en markedsplass for å dumpe aksjene. Her skal Barreng, slik også mange andre skal ha gjort, ha annonsert aksjene via anonyme e-postkontoer.

Tor Arne Barreng har ikke vært tilgjengelig for kommentarer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere