RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pyramidetopp sløste bort millioner

Sist oppdatert:
I 2003 hadde Tor Einar Olaisen (28) en skattbar inntekt på 5,7 millioner, men da skattekravet kom, var lommeboka nærmest tom.

Nå trues han av konkurs.

- Jeg klarer ikke å betale mer til skattemyndighetene før jeg får flere penger fra World Games, sier Olaisen til Dagbladet. Og det til tross for at han i 2003 er oppført med 5,7 millioner kroner i inntekt.

28-åringen er blant de såkalte verdenslederne i pyramideselskapet World Games. I 2004 skulle han betale 1,62 millioner i skatt. Etter 233.657 kroner var det tomt i lommeboka. Olaisen fikk et skattekrav på 1,3 millioner kroner. Nå har han 800.000 kroner igjen å betale.

- Jeg gamblet med en del ting jeg ikke burde ha gamblet med, og investerte i prosjekter som ikke ga utbetaling, sier han.

Det er ikke bare skatteetaten som ønsker penger av Olaisen. Tidligere denne uken varslet advokat Olav Sylte at nærmere 100 medlemmer i World Games vil ta ut søksmål hvis ikke pyramidetoppene blar opp pengene som medlemmene skulle hatt.

Selv hevder Olaisen at han ikke er blant toppene.

– Det er latterlig at en advokat har satt seg så lite inn i saken som Sylte har gjort. Jeg har ikke noen rolle i World Games. Jeg jobber ikke for selskapet, men har tatt på meg en ansvarsrolle med å innformere nettverket om hva som skjer, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere