RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Q-Free varsler stortap

Sist oppdatert:
Q-Free-ledelsen gikk fredag til det skritt å varsle Oslo Børs om at teknologiselskapet vil gå på en kjempesmell i årets første kvartal. Nå venter nye oppsigelser.

Q-Free har satset store ressurser på å vinne store kontrakter den siste tiden, men uten den helt store suksessen. Nylig glapp en svært viktig avtale i Taiwan.

Selskapet har dessuten fått beskjed om at London Underground har terminert en tidligere inngått kontrakt med Q-Free. Det gir lavere omsetning og resultat enn ventet i første kvartal.

Styret i Q-Free varsler nå i samarbeid med ledelsen en kraftig hestekur for å få økonomien i selskapet på rett kjøl. I den forbindelse planlegger selskapet å gjennomføre ekstraordinære nedskrivninger og avsetninger på til sammen 57 millioner kroner i regnskapet for første kvartal.

På toppen kommer betydelige restruktureringskostnader og et driftstap på 22 millioner kroner, slik at underskuddet i årets første kvartal anslås til hele 94 millioner kroner.

Konstituert konsernsjef Geir-Ove Kjesbu opplyser til TDN FInans fredag at enda flere vil miste jobben i Q-Free i kjølvannet av hestekuren. Hvor mange som må gå, planlegger ledelsen å komme tilbake til når resultatet for første kvartal legges fram 29. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere