RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Radioen øker i popularitet

Stadig flere nordmenn anskaffer seg radio, og i fjor steg antall radioer med 1,6 millioner kroner. Totalt overstiger antallet 20 millioner her til lands.

Radiosalget slår alle rekorder, og ikke siden før tv'en kom hit til lands har vi lyttet så mye på radio. Hele 200.000 flere lyttet på radio en vanlig dag i 2004 i forhold til ti år tidligere, skriver NRK i en pressemelding.

Av de 1,6 millionene radioene vi anskaffet oss i fjor, var 854.000 av disse tradisjonelle radioer. Det resterende antallet var mer finurlige løsninger, som i mobiltelefoner og mp3-spillere.

- Radiosalget slår alle rekorder og det skyldes at en «radiodel» nå er innbygd i så mange lyd-, bilde- og dataprodukter, sier informasjonssjef Erik Andersen i Elektro- og elektronikkbransjen i meldingen.

Andersen mener det nå finnes rundt 20 millioner radioer i Norge, og mellom åtte og ti i hver hustand. Da er ikke innebygde radioer tatt med.

Medieforsker Tor Eide ved NRK Forskningen mener de som spådde radioens undergang tok grundig feil. Han tror den økte interessen skyldes at du kan lytte på radio samtidig som du gjør andre ting. Også økt tilgjengelighet og et bedre radiotilbud gjør at vi er ivrigere lyttere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere