RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ram til spottpris

Sist oppdatert:
Prisen på ram-moduler har i lang tid vært i fritt fall. Tiden for å oppgradere ser nå ut til å være inne.

Microsoft har annonsert at man bør ha 512 MB ram for å bruke deres kommende versjon av operativsystemet Windows. 256 MB skal gå, men anbefales ikke hvis man ønsker brukbar ytelse. Det betyr at svært mange av hjemmedatamaskinene rundt etter all sannsynlighet ikke vil tåle overgangen.

Selv om det enda er en stund til den nye Windows-versjonen kommer, er det flere gode argumenter for å oppgradere PC-en med mer ram. Trolig bør du gjøre det nå.

Raskere PC
Med mer ram vil PC-en arbeide betydelig raskere. Dette inkluderer oppstartshastighet, respons, jobb med vanlige programmer og spill. Den vil også takle tyngre arbeidsoppgaver.

Harddisken vil også jobbe noe mindre med mer ram. Det betyr mindre støy og også noe mindre strømforbruk. Noe stort utslag vil det dog neppe gi på strømregningen.

Kraftig fall siste måneder
Siden desember har minneprisene falt med rundt 40 prosent, men de siste ukene har prisene ligget relativt stabilt. Vår og sommer er tradisjonelt lavsesong, og det er mye som tyder på at vi begynner å nærme seg bunnen prismessig.

Det er i dag mulig å finne 512 MB DDR400 minnemoduler til under 350 kroner. Dette er en svært billig måte å både forbedre ytelsen og forlenge levetiden på datamaskinen på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere