RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Falch (TV 2 Nettavisen)

Raser mot slakt av Statskonsult

Sist oppdatert:
Statsråd Victor Normans planer for omgjøring av Statskonsult til aksjeselskap har fått dårlig mottagelse. – Som å tilby et års midlertidig ansettelse, sier professor Henning Jakhelln.

Professoren i arbeidsrett er ikke nådig i sin vurdering av Arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Normans (H) planer for avvikling av Statskonsult, melder NTB.

Regjeringen har i sitt budsjettforslag lagt opp til at Statskonsult skal omgjøres til statlig aksjeselskap allerede fra nyttår. Arbeidsstokken skal halveres fra 144 til 70 og selskapet skal konkurrere med andre om oppdrag fra staten.

I planene til statsråd Victor Norman legges det opp til at nedbemanningen skal skje første driftsår. Det vil neppe være avklart allerede ved nyttår, om halvannen måned, hvem som skal sies opp og hvem som får fortsette.

– Satt på spissen kan det formuleres slik at de bare får et tilbud om et års midlertidig ansettelse, skriver Jakhelln i sin betenkning.

Han konkludere med at det er så store usikkerhetsfaktorer ved det nye aksjeselskapet, og at det må påregnes så vidt betydelige endringer av de ansattes arbeidsforhold, at de ansatte må være berettiget til å velge å henholde seg til staten som deres arbeidsgiver.

– Samlet sett fremstår det nye aksjeselskapets arbeidsoppgaver som temmelig vingestekket i forhold til det nåværende Statskonsult, kommenterer Jakhelln i sin rapport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere