RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser over fjernet fagforeningstillegg

Oppsigelsen av lokalavtalen i Store Norske Spitsbergen Kulkompani er et brudd på avtaleverket, mener Norsk Arbeidsmandsforbund.

Ved hjelp av styreleders dobbeltstemme sa styret i Store Norske Spitsbergen Kulkompani onsdag opp lokalavtalen om et eget tillegg til de fagorganiserte i selskapet.

Norsk Arbeidsmandsforbund mener avtalen ble sagt opp etter sterkt press fra næringsminister Ansgar Gabrielsen (H).

– Det har blitt hevdet at næringsministeren har lagt press på styret, og han har ikke benektet disse påstandene. Vi tar det som en bekreftelse på at det sannsynligvis stemmer, sier informasjonssekretær i Arbeidsmandsforbundet, Trond Erik Thorvaldsen, til NTB.

Han mener det er utilbørlig at selskapets eier blander seg direkte inn i bindende avtaler som er inngått mellom selskapet og arbeidstakerne.

Forbundet vil drøfte oppsigelsen av avtalen med den juridiske avdelingen i LO, men varsler allerede at saken vil bli tatt opp med regjeringen. Forbundet mener det er en krigserklæring mot fagbevegelsen at en statsråd blander seg inn i det lokale oppgjøret.

– Vi har klare spilleregler med hensyn til avtaler som inngås mellom arbeidspartene, påpeker Thorvaldsen. Han reagerer på at styret i selskapet sier opp en avtale som forhandlingsutvalgene for partene har skrevet under på.

– Man må jo forutsette at forhandlingsutvalget har mandat til å skrive under avtalen, mener Thorvaldsen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere